Welkom

Welkom op Helmond Mauwt.
Hier mauwen wij graag over Helmondse onderwerpen wanneer wij dat graag willen.
U mag uiteraard ook mee mauwen, dat kan onder elk bericht.

dinsdag 12 maart 2013

Uitslag referendum: Helmonders willen graag Helmonders blijven

Helmond heeft in een referendum zich uitgesproken om Helmonder te blijven. Ruim 90% van de Helmonders kozen ervoor om ook de rest van hun leven Helmonder te blijven. Die overige 10% zijn waarschijnlijk geëmigreerde Eindhovenaren.

Waarom ook al weer dat referendum?
Helmond voelt de hete (vieze) adem van Eindhoven in haar nek. Mede door de laatste kabinetsplannen om super gemeenten te gaan creëren, zagen veel Helmonders de bui al hangen, opgeslokt worden door dat grote Eindhoven.

Burgemeester Elly Blanksma had dit al snel door en schreef een referendum uit. De uitslag stond van te voren uiteraard al lang vast. Maar om een goed politiek statement te maken richting Den Haag èn Eindhoven, om te laten zien dat wij niet op Eindhoven zitten te wachten, had Helmond dit referendum nodig.

Een korte reactie van onze burgemeester: "Deze uitslag geeft mij vertrouwen in Helmond als stad, en als Helmonder in het bijzonder. Wij kunnen nu die politici in Den Haag laten zien dat wij niet van plan zijn om onze stad èn identiteit zomaar op te geven. Ik kijk met vertrouwen de toekomst tegemoet. Ik ben een zeer trots burgemeester van een zeer trotse stad."

De gemeenteraad is al plannen aan het maken voor een volgende stap: Annexatie van Deurne, Asten, Someren èn Laarbeek. Zònder referendum.





maandag 11 maart 2013

Wij weten het zeker: Helmond Sport kampioen

Wij kregen dit weekend een helder moment na de prachtige overwinning van ons Helmond Sport op "us" Mvvke in Mèstreech. 2-3 voor ons Helmonders bij de directe concurrent  Prachtig gewoon. Ineens kwam dat helder moment. Wij werden helderziend. Of euforisch, maar daar zijn wij nog niet helemaal aan uit.

Met ons helderziendheid, gaan wij alvast een kampioenschap voorspellen. Hoe gaan ze dat doen vraagt u zich af? Wij leggen het graag aan u uit.

Helmond Sport heeft nu een achterstand van slechts 4 punten op koploper Sparta en evenveel punten als Volendam. En welke 2 ploegen treft Helmond Sport nog? Juist. Eerst ontvangt Volendam op 12 april Helmond Sport, waar Helmond Sport Volendam van de mat veegt met maar liefst 1-4. 3 punten voorsprong op Volendam en de 2e plaats. Omdat Sparta de druk steeds groter wordt en daardoor bij Go Ahead Eagles verloren heeft, staat Helmond Sport nu maar op 1 punt achterstand. Ondertussen glijd MVV af, want die breken geen potten of pannen meer.

En dan de wedstrijd der wedstrijden dit seizoen, de titanen tegen de gladiatoren, Helmond Sport - Sparta. Noteert u alvast in uw agenda: Vrijdag 19 April 2013 20:00 op de braak. Volle bak, ambiance, vuurwerk en bier. Helmond Sport gaat deze avond met veel strijd winnen. Voetbal zal die avond niet altijd even mooi zijn, maar maalt u erom dat Guvenc in de 88e minuut de 1-0 binnen schiet en daarmee Helmond 3 punten èn de koppositie bezorgd?

Dan staat Helmond inmiddels bovenaan. Doordat Sparta moet, en daardoor onder de druk bezwijkt, en Helmond mag, word Helmond Sport kampioen van de Jupiler League 2012/2013. Wij zien dat gebeuren op 3 mei 2013, waar Helmond thuis Veendam ontvangt. Daarna is het feest. Een groots volksfeest. 10.000 man zien op de markt op een groot scherm Helmond Sport een uniek historisch moment behalen.

Let u op onze woorden. Helmond Sport wordt Kampioen! Doet u mee?

donderdag 7 maart 2013

Helmondse Samantha toch niet meer dakloos

Op het moment dat we aan het bedenken waren hoe we de bureaucratie in Helmond eens even flink konden aanpakken, kwam daar gelukkig het verlossende woord: Samantha heeft een woning aangeboden gekregen.

Wij zijn direct naar de lokale blokker gelopen en hebben daar meteen een vlag gekocht (hadden we nog niet, en wel handig met Koningsdag) en die direct uitgehangen boven onze redactie.

Prachtig nieuws uiteraard. Roland, beter bekend als kinderartiest Rolando, schreef al eerder een oproep omdat Samantha dakloos dreigde te raken door zeer vervelende omstandigheden waar ze zelf niet veel aan kon doen.

Ondertussen is er veel gebeurd; De SP, PVDA en andere politieke partijen hebben dringende vragen gesteld aan wethouder Frans Stienen. Deze beloofde om er goed naar te kijken. Niet naar Samantha, nee naar het achterlijk woningverdeelsysteem waar we in Helmond al jarenlang last van hebben. En als de wethouder zegt dat hij er naar gaat kijken, dan weet u het wel. Dat duurt minimaal een half jaar voordat er een antwoord op is, en daarna nog eens een lange tijd voordat er echt iets veranderd. Kortom, daar kon Samantha niet op wachten.



En toen kwam daar.. Als een engel uit de hemel: Volksbelang! Deze woonstichting was wel bereid om Samantha een woning te geven. Waar andere Samantha gewoon kapot lieten vallen, deden deze dappere heren wel wat er van hun gevraagd werd; mensen in nood aan een woning helpen. Er is gelukkig nog wel een stukje menselijkheid te vinden in het trage ambtelijk apparaat.


Wij feliciteren daarom Samantha, en Roland natuurlijk, met haar nieuwe woning!

Ondertussen blijven wij wel scherp de wethouder in de gaten houden of Helmond nu wel echt met een urgentiesysteem gaat komen. Daar geloven wij namelijk nog niet zo in.

Ps. De redactie heeft alles afgezocht naar een leuke foto van Samantha. Helaas nog niet kunnen vinden en nu zijn enkele redactieleden zwaar teleurgesteld. Jammer voor deze ouwe vrijgezellen. Niets mee te maken..                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

woensdag 6 maart 2013

Bassie en Adriaan muziekje bij Helmond Sport?

Wij volgen alle media in Helmond. Zo ook de columns van de Buurman (nee niet de onze), die hoofdzakelijk over Helmond Sport gaan. Wij mogen die man wel. Lekker ongenuanceerd, maar met oog voor feiten, stukjes plaatsen op internet. Net als wij, maar wij werken niet alleen en dat levert nog al eens wat ruzie op.

De Buurman  plaatste op internet een blog waarin hij klaagde over het Bassie en Adriaan muziekje in de laatste uitzending van Helmond Sport TV op Omroep Helmond. U kunt begrijpen, wij schrokken daarvan. Niet in de eerste plaats omdat dit over onze helden van vruuger Bassie en Adriaan gaat, maar omdat er zulke baggermuziek gebruikt wordt bij een serieuze productie. Van Omroep Helmond nog wel.

Wij dachten gelijk aan Hallo Vriendjes en Vriendinnetjes etc., of die leuke liedjes waar je nog wat van kon leren (zo kunnen we inmiddels Grieks, Italiaans èn Engels) Maar na wat meer speurwerk kwamen wij tot de conclusie dat dit muziekje niet een van de leuke liedjes van Bassie en Adriaan was,  maar een heel slecht gecomponeerd muziekstukje op een synthesizer uit lang verlogen tijden, die Bassie en Adriaan in hun montage stopte.

Dus wij hebben onze oude VHS banden van zolder gehaald, en druk gezocht naar een videorecorder. Vergeten dat we ook Youtube hebben tegenwoordig. Nu komt het grote onderzoek: Buurman heeft gelijk.

Het filmpje van Bassie en Adriaan (bij ongeveer 14:13) luistert u naar dit schoon gecomponeerd stukje bagger:


En dan nu het strak afgemonteerde HS-TV van Omroep Helmond (bij 1:00 minuut)




Kijk en ordeel zelf!


maandag 4 maart 2013

Dreigt u dakloos te raken? Dan kunt u kapot vallen.

In de gemeente Helmond kunt u kapot vallen als u dakloos dreigt te raken. Let wel, u dient wel aan de volgende voorwaarden te voldoen:

- U bent niet verslaafd of veroordeeld,
- U heeft geen schulden,
- U bent verder geen hopeloos geval.

Als u niet aan deze voorwaarden voldoet, dan krijgt u geen woning aangeboden. In alle andere gevallen dus wel. Daar hebben we in Helmond instanties voor. Die dat netjes voor u regelen.

Maar u als hardwerkende burger, die altijd netjes zijn rekeningen betaald, kunt gewoon dood vallen. Lekker op straat wonen. Met kinderen. De gemeente en haar instanties zijn compleet achterlijk geworden. Hieronder het übertrieste verhaal van Samantha, geplaatst op de weblog van Helmond

HULPROEP VOOR SAMANTHA in Helmond
Ik zou graag even jullie aandacht willen vragen voor een belangrijke zaak.
Het gaat over mijn vriendin Samantha.
Zij word per 1 April buiten haar schuld om, uit haar huurhuis gezet.
Dus met andere woorden, gewoon op straat.

Gemeente Helmond leeft wel met haar mee, maar stuurt haar van het kastje naar de muur. Instanties kunnen haar niet helpen omdat ze een vrouw is die te goed van verstand is (!!)
Omdat ze alles op een rijtje heeft (nu nog), haar zaakjes goed kan regelen, word ze nergens geholpen. Moet je dan eerst de goot in om geholpen te worden, lijkt mij de omgekeerde wereld.

Er is tot nu toe voor haar geen woonruimte beschikbaar, want WOONIEZIE in HELMOND ( waar ze al 3 jaar is ingeschreven ) laat het totaal afweten. Wat betekend dat ze met 2 kinderen, een hond en zijzelf over 3 weken op straat komt te staan.
Ikzelf heb alle DJ’s, TV zenders, wethouders, burgemeester en kranten aangeschreven.
En ik ga nog verder, al moet ik tot aan de minister gaan. Elke week zal ik schrijven, net zolang tot er iemand reageert en actie onderneemt. Wil je helpen, stuur dit naar zoveel mensen toe, zeker in de buurt van HELMOND, dat we een ketting reactie ontketenen.
Zodat iedereen weet dat dit niet mag en kan en dat ze het lezen.

Vandaar dat ikzelf in de pen ben gekropen en deze HULPROEP hier neer zet. Het word tijd dat zij en haar kinderen geholpen gaan worden.
Rolando Kinderartiest 

Wij van Helmond Mauwt  steunen deze noodoproep. Wij zien daarom ook maar door de vingers dat Rolando Kinderartiest zijn artiestennaam gebruikt voor reclame doeleinden.

Wij zeggen daarom,. heren politici, komt u eens van het pluche en doe eens wat nuttigs voor deze mevrouw! De SP heeft inmiddels deze boodschap goed opgepakt en een paar kritische vragen gesteld. 

Word ongetwijfeld vervolgt.